ANA SAYFA / Anasayfa / ΕΚΛ: Η ενωμένη επαναστατική αντίσταση των λαών ενάντια στη κατοχή!

ΕΚΛ: Η ενωμένη επαναστατική αντίσταση των λαών ενάντια στη κατοχή!

Σήμερα, με δράση που λαμβάνει χώρα νότια της Λευκωσίας, το τουρκικό κράτος διαμαρτυρήθηκε λόγω των κατοχικών του επιθέσεων εναντίον των συριακών κουρδικών περιοχών. Η Επαναστατική Κομμουνιστική Λίγκα υποστήριξε επίσης τη δράση και τα κατανεμημένα έγγραφα.

Η δήλωση ΕΚΛ μοιάζει με αυτή:

Η ενωμένη επαναστατική αντίσταση των λαών ενάντια στη κατοχή!

Το τουρκικό κράτος το οποίο αντιμετωπίζει μια παρατεταμένη οικονομική κρίση εξαιτίας των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, επιχειρεί να περιορίσει τους κραδασμούς στο εσωτερικό με μια νέαεισβολήκατά του κουρδικούκινήματος στη βόρειαΣυρία. Πρόκειται για μιαδιακυβέρνηση που όσο οδηγείται στον εκφασισμό, βλέπεισαν μόνη διέξοδοτην εκμετάλλευση της περιοχής, προς όφελοςτης.

Οι ενέργειες της Τουρκιάςγια να επιβληθείστην ευρύτερη περιοχή μέσω καταρχήν της αξιοποίησης του ISIS, απέτυχανμετά την συμμαχίαΡωσίας – Συρίας που εξουδετέρωσε τον ISIS,έτσι τώρα προσπαθεί να το πράξει με άλλα μέσα.

Ο κουρδικόςλαός με τις νίκες του ενάντια στο βάρβαρο ISIS (που είναι δημιούργημα των ΗΠΑ και Τουρκίας) κατόρθωσε παράλληλα να εγκαθιδρύσει το δικό του σύστημαδιαφυλετικής και διαθρησκευτικής κοινωνικής οργάνωσης, μα τώρααντιμετωπίζειέναολοκληρωτικόπόλεμο.

Το κουρδικόαπελευθερωτικό κίνημα με σημαντική διεθνή υπόσταση, είχε πάντα προοδευτικά χαρακτηριστικά. Όμως με την αλλαγή παγκόσμια των συσχετισμών δυνάμεων, ιδιαίτερα μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ, βρέθηκε χωρίς στηρίγματα στην δύσκολη θέση να προσπαθεί να εξισορροπήσει ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αυτό το οδήγησε σε λανθασμένες στρατηγικές επιλογές με τις ΗΠΑ, έχοντας ίσως την αυταπάτη ότι έτσι θα κέρδιζαν μια επισφαλή αυτονομία. Αυτό ήταν μια καταστροφική επιλογή που δυστυχώς την πληρώνουν πολύ ακριβά και οφείλουμε να το επισημάνουμε συντροφικά.

Παράλληλα όμως με αυτή την κριτική, αναγνωρίζουμε τις δυσμενείς συνθήκες μέσα στις οποίες αναγκάζονται να παλέψουν για την επιβίωση τους, αλλά και τις δικές μας ευθύνες ως μέρος ενός κινήματος αλληλεγγύης που δεν είχε την δύναμη και την θέση να επιβάλει έναν άλλο δρόμο αντίστασης, τόσο παγκόσμια, όσο και τοπικά ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Τώρα όμως σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, το κουρδικό κίνημα καλείται να πάρει τις σωστές αποφάσεις για να ανασυντάξει δυνάμεις στην πορεία προς την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση, ώστε να απαλλαγεί κι από την όποια ιμπεριαλιστική εξάρτηση.

Από την άλλη εμείς ως μέρος του παγκοσμίουαντιιμπεριαλιστικού και ταξικού κινήματος που έχει στόχο την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού,πρέπει να οργανωθούμε κατάλληλα ώστε να συμβάλουμε στην αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων.

Ο κοινός αγώνας των λαών της περιοχής, είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό εφικτό.

Το κουρδικό κίνημα αν επιθυμεί να διαφυλάξει τα κεκτημένα του, αναγκαστικά πρέπει στη παρούσα συγκυρία να κατοχυρώσει τις κατακτήσεις του φτάνοντας σε ένα συμβιβασμό με την συριακή κυβέρνηση.

Από κει και πέρα εξαρτάται από τα λαϊκά κινήματα και τις επαναστατικές δυνάμεις διεθνώς, αν θα υπάρξει μια προοπτική ανατροπής της αστικής εξουσίας και κατάργησης κάθε μορφής εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις. 

Ayrıca kontrol

Reformizmin ayak oyunları ve sömürge seçimlerine bakışları(*)

Sırtımızda, tüm varlığıyla işgal edip oturan ve ülkemizin kuzeyini yöneten TC egemenlerine; “Ankara, elini yakamızdan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir