ANA SAYFA / HABERLER / ΕΚΛ: Η ενωμένη οργάνωση του λαού μας ενάντια στις απειλές του πολέμου

ΕΚΛ: Η ενωμένη οργάνωση του λαού μας ενάντια στις απειλές του πολέμου

Η χώρα μας αντιμετώπισε έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Εξ’ όσων έγινε αντιληπτό, ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε από το Συριακό σύστημα αεράμυνας, ως απάντηση σε αεροπορική επιδρομή του ιμπεριαλιστικού Ισραήλ, εξερράγη σε μια ακατοίκητη περιοχή στο βορρά της χώρας μας. Το ευχάριστο, είναι ότι, δεν υπήρξε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Ωστόσο, αυτό το γεγονός έχει προβάλει ξεκάθαρα τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Το πόσο κοντά βρισκόμαστε στο πεδίο των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τονίζουμε και προσπαθούμε να επιστήσουμε την προσοχή εδώ και χρόνια ως Επαναστατική Κομμουνιστική Λίγκα (ΕΚΛ) και Εφημερίδα Gelecek. Πράγμα που επανέρχεται και σε αυτή την περίπτωση στο προσκήνιο, μέσα από αυτό το γεγονός.

Οι ανόητες πολιτικές Συμμαχίας των ηγεμόνων, που κατέχουν εξουσία στην Κύπρο με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα μας.

Οι στρατιωτικές συμμαχίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο νότο με τις ξένες δυνάμεις όπως το Ισραήλ, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αίγυπτο, όσο και οι στρατιωτικές δραστηριότητες που διεξάγονται από την υπό Τουρκική αποικιακή κατοχή στο βορρά, όπως και οι δύο ‘’κυρίαρχες’’ βάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας, οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στην περιοχή μας εδώ και δεκαετίες, διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ενάντια στους λαό της χώρας και των λαών της περιοχής και καθιστά τη χώρα μας συνένοχη.

Αν και η χώρα μας είναι γεμάτη από αμέτρητους σταθμούς παρακολούθησης, στρατιωτικές βάσεις και τελευταίου τύπου οπλικά συστήματα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ένας πύραυλος αεράμυνας που εισέρχεται στη χώρα, δεν μπορεί να ανιχνευθεί. Επιπλέον το περιστατικό αυτό, γίνεται ήδη επιχείρημα για περαιτέρω στρατιωτικό εξοπλισμό του νησιού και την ανάπτυξη νέων πυραυλικών συστημάτων.

Η Τουρκική Δημοκρατία ως πιστό μέλος του ΝΑΤΟ, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τις πολώσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, προσπαθεί να προμηθευτεί το πυραυλικό σύστημα S 400   προκαλώντας αβεβαιότητα και ανησυχία σχετικά με το πού θα αναπτυχθεί αυτό το σύστημα. Η εξέλιξη αυτή θέτει το ερώτημα: Θα γίνει προσπάθεια για να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία το προαναφερθέν γεγονός για την ανάπτυξη των S 400 στη βόρεια κατεχόμενη Κύπρο; ως DKB (ΕΚΛ), έχουμε αποδείξει εδώ και εβδομάδες ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι δυνατή.

Είναι φυσικά ευχάριστο το γεγονός ότι ο πύραυλος, ο οποίος έχει πέσει πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, δεν προκάλεσε καμία απώλεια ζωής. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι μπορούσε να είχε πέσει λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, σε κατοικημένη περιοχή ή να χτυπούσε κάποιο πολιτικό αεροσκάφος που ταξίδευε στην περιοχή, προκαλώντας σημαντικές απώλειες. Επίσης, τα εξαιρετικά επικίνδυνα χημικά καύσιμα και ουσίες που περιέχονταν στο πυραυλικό σύστημα, ενδέχεται, να προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις για τους ανθρώπους και τη φύση της περιοχής στο εγγύς μέλλον.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις πραγματικότητες, απαιτούμε από τις δυνάμεις που έχουν κυριαρχία επί της χώρας μας να λάβουν αμέσως τα ακόλουθα μέτρα:

  • Όλα τα μέρη του πυραύλου πρέπει να απομακρυνθούν από την περιοχή και να γίνει ενδελεχής καθαρισμός και αποκατάσταση του εδάφους.
  • Οι λαοί της χώρας θα πρέπει να ενημερωθούν σχετικά με τον τρόπο δράσης σε μια παρόμοια κατάσταση.

Τα καθήκοντα που αναλογούν σε μας έχουν ως εξής:

  • Πρέπει να υιοθετήσουμε μια αποφασιστική στάση κατά της δημιουργίας περισσότερων στρατιωτικών δομών και της ανάπτυξης νέων στρατιωτικών συστημάτων όπως τους S400 ή άλλους παρόμοιους.
  • Όλες οι ιμπεριαλιστικές δομές στη χώρα μας πρέπει να διαλυθούν, όλες οι στρατιωτικές βάσεις θα πρέπει να κλείσουν και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από τις δυνάμεις αυτές, υπό το συνεταιρισμό της χώρα μας έναντι άλλων χωρών θα πρέπει να προληφθούν και να τιμωρηθούν.
  • Ο μόνος τρόπος για να τους αντιμετωπίσουμε είναι να εδραιώσουμε τη δημοκρατική λαϊκή δύναμη που θα ενώσει τη χώρα μας απελευθερώνοντάς μας από την ηγεμονία αυτών των δυνάμεων. Προκειμένου να επιτευχθεί η Λαϊκή Εξουσία, όλες οι προοδευτικές και επαναστατικές δυνάμεις της χώρας μας θα πρέπει να αφυπνιστούν και μαζί να δράσουμε για να εξασφαλίσουμε τη λαϊκή οργάνωση του λαού μας.
  • Με βάσει όλα τα προαναφερθέντα, δεν πρέπει να αφεθεί ο λαός να πιστεύει στα παραμύθια για επίλυση του κυπριακού προβλήματος μέσα από ατέρμονες συνομιλίες που διεξάγονται χωρίς κανένα αποτέλεσμα εδώ και δεκαετίες, υπό την καθοδήγηση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, οι οποίες πιθανότατα πιο εύκολα να μας οδηγήσουν σε πολεμικές περιπέτειες παρά να επιλύσουν προς όφελος μας το κυπριακό πρόβλημα. Ο μόνος δρόμος για να αποφύγουμε την εμπλοκή μας σε εμπόλεμες καταστάσεις είναι επίσης μέσα από την οργανωμένη λαϊκή πάλη. 

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Λίγκα (ΕΚΛ) θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να διασφαλιστεί η ενότητα των επαναστατικών δυνάμεων της χώρας για υλοποίηση όλων των καθηκόντων και στόχων μας.

Ayrıca kontrol

DKB: Çözüm sandıkta değil, örgütlü gücümüzdedir!

Devrimci Komünist Birlik yapılan seçimlerin meşru olmadığını belriterek çözümün halkın umutlarını çalarak sahte sandıklara hapsedenlerde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir